9 June 2011
Muffinki z brzoskwiniami
Muffinki waniliowe z brzoskwiniami
Skladniki:
• 4 jajka
• 2 szklanki maki przennej
• 150g margaryny do pieczenia
• Olejek waniliowy lub cuker waniliowy
• Szklanka sukru pudru
• 1 lyzeczka sody I 1 lyzeczka proszku do pieczenia
• Brzoskwinie z puszki lub inne owoce
• Cukier puder do posypania
• Foremki do muffinek, plus papierowe
Wykonanie:
1. margaryne utrzec z cukrem I waniliowym olejkiem. Dodac jajka, po jednym.
2. przesiac make przez sito I dodac do tluszczu, dodac proszek I sode. Dokladnie ubic mikserem.
3. papierowe foremki ulozyc w metalowej, I lyzka nakladac tak do polowy ciasto, na gore polozyc kawalek brzoskwini lub innego owoca. **
4. piec w temp ok 160stC okolo 15 min az beda zlote… jak ostygna posypac sukrem pudrem.
** mozna nie dodawac owocow, I jak ostygna polac lukrem I ewentualnie ozdobic posypka..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment