Smazone skrzydelka kurze w czosnkowej panierce
lepsze niz w KFC
Skladniki:
* 1kg skrzydelek kurzych – ja uzylam tylko gorne czesci bez skory
* 2 jajka
* Szkalnka mleka
* Bulka tarta
* Maka zwykla
* Czosnek suszony (mozna zrobic bez)
* Sol, pieprz czarny mielony I papryka slodka
* olej do glebokiego smazenia
Wykonanie:
1. skrzydelka doprawic do smaku. Jajka zbeltac z mlekiem.
2. Skrzydelka obtaczac pierw w mace, potem w jajku z mlekiem I nastepnie w bulce tartej wymieszanej z suszonym czosnkiem.
3. Smazyc w oleju ok 6 min, az beda zloto-brazowe.. odsacac na papierze. Smacznego
sliczne zdjecie.
ReplyDeleteA jesli bez czosnku, to trzebaby nazwe zmienic ;PP
a to prawda :P moje z - i lepsze z... :D
ReplyDeleteWyglądają smakowicie :) Na pewno lepsze od KFC, bo zrobione w domu :)
ReplyDeleteCzosnek brzmi kusząco!
Hanciu spróbuję zrobić :D :D
ReplyDeletedzieki Izus:)
ReplyDelete