12 May 2011
Kurczak Tikka Masala
Kurczak Tikka Masala
Skladniki:
• piers z kurczaka, ok 600g
• 400g swiezych pomidorow, ew 2 puszki
• 200ml smietanki slodkiej
• 3 starte zabki czosnku
• Przyprawy: papryka slodka– duzo, sol, pieprz czarny, mozna dodac chili, kmin rzymski mielony…
• Sw kolendra Olej lub ghee
Wykonanie:
1. w garnku na oleju podsmazyc czosnek I przyprawy. Dodac pomidory.
2. jak pomidory beda podsmazone, dodac sol I smietanke.
3. mieso pokroic na kawaleczki, I dodac do sosu. Gotowac ok 10 min…
4. dodac sw kolendre, podawac z ryzem i/lub naanem, ew bagietka.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
mniam, moje smaki :) niezwykle tu u Ciebie miło, wbijam na dłużej ;) pozdrawiam...
ReplyDelete